Västra Järnvägsgatan klockan 12:35

Hon är målinriktad, dottern. På en dryg vecka har hon klarat av 12 timmars teori, köra både på bana och i trafik och lyckats få en tid för det slutgiltiga kunskapsprovet. Därför sitter vi nu på pendeltåget in mot city och Trafikverkets förarprovskontor. Medan vi passerar Årstaberg och kolonistugorna i Tanto finputsas kunskaperna om vägmärken och väjningsplikt. Detta samtidigt som jag funderar över adressen dit vi är på väg.  Stockholm förändras, hus växer upp och nya gator smyger sig in på kartan. Gator jag tidigare aldrig satt min fot på. Västra Järnvägsgatan är en sådan.

På Centralstationen snirklar vi oss fram mellan rullväskor och resenärer. För oss mugglare lyser Västra Järnvägsgatan med sin frånvaro likt en Harry Pottersk Diagongränd. Tur att en vänligt sinnad byggnadsarbetare kommer till undsättning.

– Trafikverket va? Hundra meter ditåt, säger han och pekar med hela armen norrut.

En lyckospark i baken och dottern är försvunnen. Själv hinner jag med både en kaffe och en vända till Åhléns innan hon dyker upp igen. Att moppekörkortet är i hamn ser jag direkt. Hon skiner i kapp med solen där hon står utanför Västra Järnvägsgatan 7.

The Beach Boys | Little Honda